Дисципліна «Екологія людини» викладається  на 4 курсі у 7 та 8-му семестрах для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня галузі знань 09 Біологія  спеціальності  091 Біологія  (Лекцій - 10 год., лабораторних робіт - 20 год., , самостійної роботи - 45 год.) та галузі знань 01 Освіта/Педагогіка спеціальності 014  Середня освіта (Біологія та здоров'я людини)  (Лекцій - 10 год., лабораторних робіт - 20 год., самостійної роботи - 45 год.). 

Мета та завдання навчальної дисципліни - розкриття механізмів функціонування системи "природа-суспільство". Висвітлення еколого-економічних проблем співіснування людини з навколишнім середовищем. Формування екологічного світогляду.

формування у студентів чітких і обґрунтованих уявлень про взаємодію і взаємозв’язок всіх компонентів у природі, соціальній і технологічній сферах, про стратегію і тактику збереження й сталого розвитку життя на Землі.

–              визначити роль людства та людини  як у великої системи;

–              розкрити наукові основи екології людських популяцій;

–              визначити загальні принципи охорони життєвого середовища, факторів, що забезпечують збереження фізичної, психічної і моральної цілісності людини;

–              розкрити роль основних екологічних законів у функціонуванні життя на організменому, популяційному, екосистемному, та біосферному рівнях на прикладі популяції людини.