Спеціальність 014 Середня освіта (Природничі науки)  

Курс "Основи медичних знань" читається на 5 курсі у першому семестрі, включає 18 лекційних годин, 32 години практичних занять і 100 годин самостійної роботи. В кінці курсу залік. 

Метою викладання навчальної дисципліни «Основи медичних знань» є ознайомлення студентів з основами медичної допомоги; навчити правильно поводити себе в ситуаціях, пов’язаних із загрозою для життя; навчити оцінювати стан здоров’я дитини та надавати першу медичну допомогу, а також підготовка висококваліфікованих фахівців, професійного педагогічного персоналу шкільних закладів і надати студентам основні знання про фізіологічні процеси, та вікові особливості організму, що розвивається, його взаємодію з навколишнім середовищем. Озброїти розумінням закономірностей процесів в організмі, які відбуваються у організмі дітей, аналіз існуючих здоров'язберігаючих технологій.

Предмет вивчення навчальної дисципліни – основи та принципи медичної допомоги, загальні складові здорового способу людини; особливості розвитку дитячого організму, особливості проведення першої допомоги у разі виникнення травматичних ушкоджень, отруєнь, ускладнень захворювань, здоров'язберігаючі технології.