Предмет вивчення вибіркової навчальної дисципліни «Практика англійського усного та писемного мовлення»: фонетика, граматика, лексика англійської мови. Англійська мова – це дисципліна, що навчає практичному оволодінню навичками усного та писемного мовлення в комунікативних цілях, а також є основою для подальшого розвитку мовознавчих навичок і знань студентів. 

      Міждисциплінарні зв’язки: практичний курс англійської мови, англійська мова для академічних цілей, ситуативна англійська мова, методика викладання іноземної мови, іноземна мова (магістратура), дисципліни професійного спрямування, українська мова (за професійним спрямуванням), інші дисципліни гуманітарного циклу. Мета та завдання вибіркової навчальної дисципліни 

      Метою викладання вибіркової навчальної дисципліни «Практика англійського усного та писемного мовлення» є розвиток умінь та навичок практичного володіння іноземною мовою, тобто розвиток мовних навичок і мовленнєвих умінь студентів для здійснення спілкування англійською мовою у професійній сфері та у межах сфер спілкування визначених згідно з вимогами діючих стандартів. Вибіркова дисципліна зорієнтована на формування у студентів іншомовної комунікативної компетентності у різних видах мовленнєвої діяльності шляхом засвоєння лексико-граматичного та фонетичного мовного матеріалу і тренування умінь і навичок студентів у говорінні, читанні, письмі, аудіюванні, створення позитивної мотивації навчання.