Дисципліна вільного вибору-Іміджеві технології

Вивчається в 5 семестрі 

Метою викладання навчальної дисципліни «Іміджеві технології» є: формування здатності  здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти  до виконання професійних завдань освітнього та інноваційного характеру в закладах освіти України, іміджової компетентності педагога; оволодіння системою наукових понять педагогічної іміджології, набуття практичних навичок ефективного іміджування в системі освіти; оволодіння технологією формування позитивного професійного іміджу педагога та підготовку успішного харизматичного вчителя за обраною спеціальністю до роботи в сучасних закладах освіти, який здатний досягати високого результату професійної діяльності завдяки компетентному використанню ресурсів медійних та інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі.

Навчальна дисципліна покликана сформувати

ü  сформувати навички свідомого використання іміджевих характеристик у різних сферах життєдіяльності;

ü   навчити технікам побудови й управління іміджем;

ü  надати базові вміння побудови професійного іміджу;

ü  спонукати учасників освітнього процесу до вироблення складових професійного іміджу;

ü  визначити оптимальні засоби та напрямки професійного зростання, кар’єри, іміджу сучасного педагога;

ü   сформувати уявлення про сутність інструментальних засобів і специфіку їх використання в професійній діяльності;

ü  удосконалити вміння та навички ефективної самопрезентації та креативності майбутнього фахівця в галузі освіти.

 

Поєднання педагогічного та іміджевого підходів, швидка реакція на зміни та варіації у подіях – запорука успіху в роботі сучасного вчителя.

Програма дисципліни дозволить здобувачам освіти  застосовувати теоретичні знання сучасних освітніх концепцій, педагогічних теорій для використання у практичній діяльності. Уміння проєктувати педагогічну діяльність; планувати, контролювати і коригувати власну діяльність.