Очікується, що всі здобувачі вищої освіти відвідають усі практичні заняття курсу,про відсутність за поважних причин необхідно доводити до відома викладача заздалегідь. У будь-якому випадку здобувачі  зобов’язані дотримуватися термінів виконання усіх видів робіт, передбачених курсом.За роботу, яка подається на перевірку викладачеві пізніше встановленого терміну буде зніматися 0,5 бала.

Обов’язковою є присутність здобувача на модульному та підсумковому контролях.

Системність і регулярність роботи здобувача вищої освіти з навчальною і науковою літературою. Здобувачі заохочуються до використання також й іншої літератури та джерел, яких немає серед рекомендованих.

 

Здобувач успішно навчається, якщо послідовно набирає кредити, необхідні для здобуття бажаного ступеня. Для цього потрібно, щоб накопичувальний бал був не нижче, ніж 60 за всіма курсами протягом кожного семестру й не менш 60 з основних курсів. Якщо накопичувальний бал нижче 60 балів, здобувач вважається неуспішним і може бути відрахований відповідно до «Положення про організацію освітнього процесу в Харківському національному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди (у новій редакції)».