1

Курс «Педагогіка» рекомендовано здобувачам вищої освіти першого рівня «бакалавр», які отримують педагогічну освіту із спеціальності 014 – середня освіта.Тривалість курсу 360 годин  (12 кредитів ЕСЕS).

Очікувальні результати:формування активної професійно-педагогічної позиції майбутнього вчителя, забезпечення гармонійного розвитку його особистості, формування базових компетентностей як запоруки ефективності професійної діяльності.

Призначення навчальної дисципліни. Педагогіка як наука про освіту і виховання людини надзвичайно складна суперечлива і діалектична. Педагогіка цікава і корисна для людства  і суспільства не тільки предметом вивчення, а й наявністю різноманітних суджень про проблеми формування особистості, історією свого розвитку цінним досвідом напрацювань філософів, громадських діячів, педагогів, письменників в галузі освіти і виховання. Педагогіка “своєрідна школа”  ґрунтовного, швидкого, навчання майбутніх учителів професійно мислити, діяти у постійно змінюючи ситуаціях відповідно до сучасних реформаційних процесів.